Lollo Meier Quartet op Jazz@Meneerkes 2016
Lollo Meier Quartet op Jazz@Meneerkes 2016

Jazz muziek in Midden-Limburg
Samen verbinden, ontmoeten en genieten

Beleidsplan

Jazzclub 14 is een initiatief van jazzliefhebber Ferd Geisler die hiermee een antwoord wil geven op het gemis van een jazzfestival in de regio. Mede door een afnemend aantal podia voor rekening van de lokale horeca wordt het voor muzikanten en publiek steeds moeilijker om in Midden-Limburg van jazzmuziek te kunnen genieten. De stichting heeft zich daarom als doel gesteld jazz en jazz-gerelateerde muziek in Midden-Limburg te ondersteunen. Het bestuur van Jazzclub 14 zet zich belangeloos in om deze doelstelling te behalen. De bestuursleden ontvangen voor hun werkzaamheden geen beloning maar slechts een vergoeding voor de gemaakte onkosten. Musici en liefhebbers samenbrengen zodat zij elkaar in een gezellige setting kunnen ontmoeten en samen kunnen genieten van jazz is waar Jazzclub 14 voor staat. Met het jaarlijks organiseren van het 3-daags festival Jazz aan de Maas in Roermond biedt zij aan muzikanten een kwalitatief hoogwaardig podium waarop deze zich kunnen etaleren. In eerste aanleg was het de bedoeling om jazz-muzikanten uit met name de regio's Roermond, Maastricht, Weert en Venlo een podium te bieden maar langzamerhand ontstaat er een uitgebreider palet aan deelnemers die een plaats in de programmering wordt geboden. Zo worden twee doelgroepen bediend namelijk de jazz-muzikanten en tevens het publiek wat door deze opzet een heel weekend lang getrakteerd wordt op een mooie sfeervolle voorstelling. Per 4 april 2016 is Jazzclub 14 een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en tevens ook een culturele ANBI.

Evenementen

Lollo Meier Quartet op Jazz@Meneerkes 2016

New Orleans Brass Connection op Jazz@Meneerkes 2018

Stichting Jazzclub 14 te Swalmen organiseert elk jaar haar eigen jazzfestival ‘Jazz aan de Sjtasie’ in Swalmen; 5 km ten noorden van Roermond. Jazz aan de Sjtasie is een 3 daags jazzfestival bij de Sjtasie in Swalmen. De sfeervolle Sjtasie met buitenterreinen biedt de festivalgangers prettige en functionele ontvangst-, horeca-, podia- en parkeerfaciliteiten en niet onbelangrijk, goede bereikbaarheid. Dit alles zijn de ingrediënten voor een geslaagd jazz-weekend waar zowel muzikanten als bezoekers van kunnen genieten. Ga naar jazzaandesjtasie.nl

PYURE op Jazz@Meneerkes 2017

MarsMeadow op Jazz@Meneerkes 2018

Jaarrekening

Financieel overzicht

Baten
2022
2023
Donaties en subsidies
€ 24.300
€ 20.050
Verkoop tickets en consumpties
€ 23.788
€ 25.476
Werkzaamheden t.b.v. derden
€ 0
€ 2.950
Baten totaal
€ 48.088
€ 48.476
Lasten
Kosten activiteiten
€ 31.479
€ 15.920
Artiesten
€ 21.895
€ 16.375
Inkopen dranken etc.
€ 5.268
€ 6.958
Afschrijvingen
€ 2.500
€ 2.500
Algemene kosten
€ 832
€ 800
Lasten totaal
€ 61.974
€ 42.553
Resultaat
€ - 13.886
€ 5.923

Bestuur

Ferd Geisler

Voorzitter
ferd@jazzclub14.nl

De liefde voor de muziek begon al op jonge leeftijd. In mijn vroege tienerjaren was het Status Quo, Mud en Lemming. Door vrienden op de middelbare school begon ik ook de soul te ontdekken. The Average White Band betekende definitieve liefde voor de funk. In mijn studententijd begon de jazz mijn platenkast te veroveren. Chet Baker was hier de aanstichter,.. zijn cool jazz vertolkingen deden mij smelten. Na 40 jaar verzamelen en musiceren als hobby vond ik het tijd aan mijn leven een extra dimensie toe te voegen,.. het organiseren van een 3 daags festival.

Karel Campers

Secretaris
karel@jazzclub14.nl

Ik ben altijd in muziek geïnteresseerd geweest, als kind al als koorzangertje, en kocht toen mijn eerste singeltjes. Dat werd een aardige collectie en vele lp's en cd's volgden ras. Wat de muzieksmaak betreft ging het, naast klassiek, van kwaliteitspop, soul en funk bijna onvermijdelijk naar afro, world en jazz. Concerten bezoeken hoorde er natuurlijk ook bij, Miles Davis live tijdens het NSJ Festival in Den Haag was een belevenis. In de studententijd werd dj-en, eerst een liefhebberij, wat serieuzer aangepakt en dat doe ik met enige regelmaat tot op de dag van vandaag. En dan nu een nieuwe uitdaging, een heus jazzfestival mede gestalte geven. Op een bijzondere locatie, bij Meneerkes aan het water.

Geert Geraedts

Penningmeester

Muziek is voor mij altijd belangrijk geweest. In mijn jonge jaren kocht ik van de eerste verdiende centen een pick-up platenspeler en waren de Byrds, Flying Burrito Brothers en Neil Young mijn favorieten. Later ging het vele kanten op naar diverse stromingen, waaronder Wereldmuziek. Dankzij mijn vriend Geert Driessen en zijn vrouw Marlies, die in Venlo hun platenzaak Sounds runnen heb ik vele nieuwe ontdekkingen mogen beleven in de muziekwereld. Al vele jaren (juli 2022 voor de 17e keer) bezoeken wij met z’n drieën het Wereldmuziekfestival “Womad” in Engeland, waar prachtige muziek van over de hele wereld wordt gebracht en vele culturen samenkomen. Ook het Northsea jazzfestival is een gelegenheid die ik graag bezoek. Het behartigen van de financiële zaken van JazzClub 14 doe ik met plezier, zeker met de verplaatsing van het evenement in 2022 naar het oude Stationsgebouw in Swalmen dat met het omliggende terrein de spil zal gaan worden van hopelijk vele culturele evenementen.

If it sounds good and it feels good then it is good

Duke Ellington

Contact